Umie Aida Akan Berwuduk Sebelum Berlakon

Pelakon Datin Seri Umie Aida berkata dia akan memastikan untuk berwuduk sebelum berlakon dalam babak membabitkan dengan pelakon lelaki.

Memetik Harian Metro, Umie berkata perkara itu sudah sentiasa diterapkan olehnya untuk menjaga batas jarak serta megelakkan bersentuhan dengan pelakon lelaki.

BACA: Umie Aida Nasihat Netizen Tak Perlu Campur Urusan Fattah & Fazura

“Itu satu benda yang sering saya terapkan setiap kali berlakon. Bukan dengan Datuk Rosyam saja, malah dalam babak dengan Fattah pun saya terapkan juga. Jadi, ada sedikit batasan. Kalau terbabas, itu lain dan tanpa sengaja,” katanya.

Sementara itu, Umie berkata dia sudah mengamalkan kebiasaan itu sejak beberapa tahun lalu dalam masa sama dapat menjaga wuduk apabila bersolek.

“Saya dah mula terapkan konsep ini sejak beberapa tahun lalu. Apabila berwuduk dan kemudian disolek, sekurang-kurangnya dapat jaga wuduk sampai Asar atau Maghrib.

“Jadi, pada masa sama, dapat jaga batasan jarak dan sentuhan. Tak adalah sentuhan yang disengajakan,” katanya.

SUMBER: Harian Metro

×