Ibu Elfira Loy Terus Sindir Sufian Suhaimi?

Tidak pasti sindiran itu ditujukan kepada siapa, namun kata-kata ibu Elfira Loy, Filzah Yusoff terus mencetuskan spekulasi mengenai pertunangan anaknya dan Sufian Suhaimi yang putus. Dalam kenyataan itu Filzah mempersoalkan sikap seorang individu yang suka menipu.

BACA: “Saya Sudah Putus Asa Kawal Keadaan”

“Dari hari pertama menipu sampailah hujung tanduk pun masih menipu bila nak berubah? Seseorang yang sudah biasa berbohong baik dalam ucapan mahupun tindakan hakikatnya sedang menjerumuskan diri ke lembah kehinaan”

“Dia sedang menambah catatan amal buruknya yang kelak harus dipertanggungjawabkan. Berupayalah menghindari kebohongan seremeh apa pun berlaku jujur baik dalam ucapan dan tindakan. Betapa pun pahitnya yakinlah kejujuran akan lebih dihargai,” tulisnya.

Sejak semalam, Filzah aktif meluahkan rasa tidak puas hati terhadap seseorang yang dipercayai Sufian. Sebelum ini Filzah menyebut mengenai isu permintaan wang hantaran yang tidak mampu ditunaikan Sufian.

Akaun nama Mamacat2016 itu bagaimanapun tidak mendapat reaksi positif netizen yang rata-rata menempelak tindakan wanita itu. Keadaan itu membuatkan Filzah bertelagah dengan netizen yang tidak bersetuju dengan pendapatnya. (rtky/w)

×